logo
Pagina: < 1 2

Geplaatst op 03/02/2016 20:46

Titel


Tangobar Invitado pakt uit met uniek concept in België!

Geert Stragier (49)  is een naam als een klok in de wereld van het Argentijnse tangodansen. Met TangoAmar bracht hij mensen uit alle delen van het land in Torhout de finesse van de Argentijnse tango bij. “Dat mensen voor Geert naar Torhout kwamen, opende perspectieven”, zegt Goedele (47) die zelfstandig commercieel agent is.

Van danspartner tot levenspartner

“Voor mij is het een beetje terug thuis komen in Torhout”, zegt Goedele. “In september 2014 besliste ik om wat meer quality time voor mezelf vrij te maken. Initiatielessen Argentijnse tango zag ik wel zitten. De lessen waren boeiend en de leraar ook…”

“Ik zag onmiddellijk dat ze talent had”, zegt Geert. “Ze keek recht voor haar en had een mooie stijl. Het was een openbaring.”

“Die rechte stijl had ik door het paardrijden, wat eigenlijk mijn hobby was en is”, verklaart Goedele.

“Toen mijn danspartner waarmee ik les gaf, wegviel, heb ik Goedele versneld opgeleid. Twee à drie uur per dag en dat weken aan een stuk!”

En zo ontstond de ideale tangorelatie.

Dansen, kijken en genieten 

“In plaats van altijd een zaal te moeten huren en mensen dan na de les vlug te zien vertrekken, willen we met Invitado een oase van de Argentijnse tango creëren”, benadrukken Goedele en Geert. “Een locatie waar het danspubliek kan oefenen, al dan niet in lesverband, maar waar niet-dansers ook van een Argentijns wijntje en de sfeer kunnen proeven. Op die manier kan iedereen kennis maken met de Argentijnse tango. Die combinatie van kijkers en doeners moet drempelverlagend werken.”

Opleiding, workshops en entertainment

“Invitado combineert opleidingen, workshops, vrij dansen en entertainment. Op vrijdag willen we entertainment brengen voor de niet-dansende mensen. Zaterdag en zondag is voorbehouden aan de milonga, wie wil kan dansen. Maandag en dinsdag zijn de lesdagen.”

 Officiële opening

De officiële opening werdt gespreid over twee weekends.

Op zaterdag 30 januari 2016 werden vanaf 16 uur alle leerlingen, hun verwanten en dansers uitgenodigd.

Op zondag 31 januari 2016 vondt de openingsmilonga plaats vanaf 16 uur. Iedereen was er welkom!

Op vrijdag 5 februari vindt vanaf 19 uur de officiële opening plaats voor genodigden, notabelen en vips uit de tangowereld.

Vanaf 6 februari stapte de zaak in het ritme van de gewone openingsuren.

Invitado - Burg 2 – Torhout

foto

 foto

Geplaatst op 29/10/2012 22:53

Titel

Lang geleden dat ik me zo heb geamuseerd op een tangoavond.Geert en Goedele jullie zijn het sympathiekste danskoppel van het land.Goe bezig !
Zeker voor herhaling vatbaar.Big kiss Aki

Aki
______________________ 


We denken terug aan juni 2011 en moeten glimlachen.

We hadden ons ingeschreven voor een korte reeks lessen 'Argentijnse tango' bij dansschool Tangoamar. Nul ervaring en nog nooit met elkaar gedanst, niet meer piepjong, toch wilden we een mooie openingsdans aanleren voor ons trouwfeest volgend jaar. In een lesje of 10-12 zou dat wel lukken zeker??? ...Dachten we... Wisten wij veel dat Argentijnse tango zo veelzijdig is, zo ontzettend veel techniek en oefening en afwerking vraagt...!

Met een klein hartje gingen we naar de eerste les. Voor ons stond een sympathiek lerarenkoppel. Wat hebben we gezweet die eerste lessen, zo geconcentreerd waren we. Op hun ongedwongen maar toch professionele manier leggen Nele en Geert met veel geduld moeilijke passen en houdingen telkens opnieuw uit.

We mogen dingen uitproberen, mogen een voetje (of meerdere) verkeerd zetten. Dat voetje wordt met de nodige flair op de juiste plaats geschoven, schouders en handen worden op hun plaats gebracht. Zo, dit ziet er beter uit. En dat doen ze steeds met de glimlach, dit mag gezegd.

We leren echter veel meer dan alleen mooie tangopassen. We werken op uitstraling, moeten onze houding verzorgen, leren de muziek aanvoelen. Nele en Geert laten ons echt mooie, zowel klassieke en moderne tangomuziek smaken. En we leren vooral genieten van het dansen.

Argentijnse tango dansen is liefde en passie aan je partner tonen, je overgeven aan de ander, leiden, geleid worden, de muziek helpt je daarbij. Deze dans maakt ons gelukkig, maakt ons blij en laat ons genieten van het dicht bij elkaar zijn en het samenspel met elkaar. We vinden het zo fijn dat we als koppel iets nieuws ontdekt hebben, ons vooraf onbekend, waarbij we geen voorkennis hadden en waarbij blijkt dat we het beiden echt graag doen. We begrijpen nu maar al te goed dat je steeds meer kunt leren, mooier kunt leren dansen. Aan stoppen denken we al lang niet meer. Het is een echte passie geworden: we kijken nog steeds uit naar elke les (er wordt nogal wat afgelachen), we genieten van dansavonden waar we uren op de dansvloer staan, onze zolder is omgetoverd tot dansruimte… Neen, dit laten we niet meer los.

We zijn nu 14 maanden verder, onze openingsdans is achter de rug… Kijk eens wat het geworden is, waar we nu reeds staan, op welk niveau Nele en Geert ons gebracht hebben in deze korte tijd!

Nele en Geert, dank je wel, om jullie liefde voor en kennis van deze prachtige dans met ons te willen delen.

Annemie en Frank

_______________________

Bedankt Geert voor de toffe tangolessen. De lust Argentijnse tango te leren was er al een tijdje. Het ontbrak nog aan ons dansrepertorium! Door omstandigheden sprong het steeds af. Uiteindelijk is het door aanbeveling van vrienden toch gelukt lessen te volgen, en de welke!!!

Je bent een super leraar, zeer kundig, vlot in de omgang, soepel wat dag en uur betreft, geduldig en gastvrij. Je kijkt niet op een kwartiertje en hebt steeds aandacht voor de noden van de klant. We waarderen ook dat er mogelijkheid tot oefenen geboden wordt op de maandelijkse oefenavonden. Het is verrijkend andere koppeltjes, die reeds verder staan, bezig te zien. Het is een geweldige stimulans om zelf verder te doen.

Magda en Andrè 

______________________

Toen ik Geert met Annelies voor het eerst zag dansen,wist ik weer hoe betoverend argentijnse tango wel kan zijn.
Zijn dans is pittig, boeiend en vol variatie, van een zwierige giro, tot een vinnige sacada.
Van zwoele romantiek, tot vurige passie, van ingehouden emotie, tot technische perfectie.

Deze techniek zal hij U dan ook eerst rigoureus aanleren, tot U deze "woordenschat" beheerst.
Om U
vervolgens te begeleiden bij uw eigen creatieve argentijnse "volzinnen".

Stap voor stap ontdekt U uw eigen mogelijkheden, en verlegt Geert uw grenzen.

Zijn gedrevenheid werkt aanstekelijk, en druppel voor druppel spuit hij zijn argentijns bloed in uw aderen; Metamorfoze.

Zijn zin voor detail, gesteund op de stille analyse van zijn lespartner Nele, blijft daarbij evenwel steeds primordiaal.

Ja, bij Geert en Nele wordt argentijnse tango een ontdekkingsavontuur.

Met vriendelijke groeten,


Nina en Rik 
 

 _______________________

We zijn in oktober 2013 bij Geert terecht gekomen met een liedje (Nothing else matters van Metallica) en een deadline (21/06/2014).

Nu zijn we intussen meer dan een maand over die deadline en we hebben er geen seconde spijt van gehad dat we voor dit nr. gekozen hebben.

Nooit gedacht dat we beiden in zo’n korte periode zo’n mooie choreografie onder de knie gingen krijgen. Maar met de juiste begeleiding zijn er dus inderdaad nog wonderen mogelijk.

Bedankt Geert dat jij ons geholpen hebt om deze mooie dag zo mooi af te sluiten. We hebben enorm veel positieve reacties gekregen en zelf hebben we er enorm van genoten

Jou geduld en enthousiasme voor deze passionele dans is eindeloos en dat heeft ons enorm geholpen.

 

Diny en Kenny


 Pagina: < 1 2